Egyszerű, tartalmas lencsés saláta amit sültekhez is kínálhatunk, de magában is megállja a helyét. Nálunk nagy sikere
volt. Még a gyerek is jó étvággyal kanalazta.
A recept megjelent a Kifőztük magazinban is.
*25 dkg savanyú káposzta
*2 nagyobb krumpli
*4 szál virsli
*10 dkg konzerv lencse
*3 ek tejföl
*2 ek majonéz
*1 púpozott tk mustár
*1 nagy csipet só
*1 nagy csipet őrölt fekete bors
A krumplit meghámozzuk, kisebb kockára vágjuk, puhára főzzük, leszűrjük és lecsepegtetjük.
A virslit megfőzzük,
kihűtjük és felkarikázzuk.
A lencse konzervet átöblítjük, lecsepegtetjük.
A savanyú káposztát átmossuk, kicsavarjuk, felaprítjuk.
A tejfölt a fűszerekkel, a mustárral, majonézzel kikeverjük, beleforgatjuk a kihűlt krumplit, virslit, lencsét és a káposztát.
Pár órát
a hűtőben pihentetjük, hogy az ízek összeérjenek.