A süngomba egy igazi különlegesség. Nagyon örülök, hogy a
Bio-Fungi jóvoltából kipróbálhattam. Kinézetre olyan, mintha egy fehér sün
lenne, vagy hasonlít az oroszlán sörényére is.
Egy roppant egyszerű és könnyű
fogás készült egy részéből, amit a kertben szedett zsenge céklalevéllel
egészítettem ki, valamint egy kevés kecskesajttal, ami mostanában nagy
kedvencünkké vált. Érdemes kipróbálni azoknak, akik egy kis különlegességre
vágynak.
A recept megjelent a Kifőztük magazin augusztusi számában is.
Hozzávalók 4
személyre
*10 dkg Amigo
süngomba
*3 nagy marék zsenge céklalevél
*5 dkg medvehagymás kecskesajt
*3-4 evőkanál olaj
*só, bors
*2 nagy gerezd fokhagyma
A süngombát kisebb darabokra vágjuk, a céklaleveleket többször
átmossuk, lecsepegtetjük.
A felforrósított olajon megfuttatjuk a zúzott
fokhagymát, majd hozzáadjuk a gombát. Ízesítjük sóval, borssal és világosra
pirítjuk. A gombát a céklalevéllel tányérra halmozzuk, rámorzsoljuk a
kecskesajtot, és azonnal kínáljuk.