A pirított gomba és a tepsiben sült krumpli párosa egy ízletes, húsmentes fogásban. Remekül kiegészíti a friss saláta.
A recept megjelent a Kifőztük oldalon is.
A felhasznált gombát a Chef Gomba biztosította.
*8 kisebb krumpli
*kevés olívaolaj
Kenegetőhöz:
*4 ek olívaolaj
*2 gerezd zúzott fokhagyma
*1/2 kk őrölt bors
*1 jó nagy csipet só
Gombához:
*25 dkg Chef Gomba laskagomba
*2-3 ek olívaolaj
*só
*őrölt bors
Tálaláshoz:
*friss saláta
A krumplikat alaposan megsikáljuk és lekenjük olívaolajjal. Sütőpapíros tepsiben 180 fokos sütőben 25-30 perc alatt puhára sütjük.
Egy csésze aljával szétnyomjuk mindet. Az olívaolajat összekeverjük a fűszerekkel, a zúzott fokhagymával és lekenjük a roppantott krumplikat. 200 fokos sütőbe
még visszatoljuk 10 percre.
A gombát vékony csíkokra vágjuk, kevés olajon megsütjük. A fűszerekkel ízesítjük.
A roppantott krumplit a sült gombával és friss salátával kínáljuk.