Nagy rajongója a család a bundás húsoknak. Szeretjük, amikor a bunda szaftos, puha húst takar. Ez most egy kicsit tovább gondolt változat,
ami sikeresen vizsgázott. A család azt kérte, hogy máskor is készítsek majd ilyet.
A recept megjelent a Kifőztük oldalon is.
A felhasznált ízesítőket a Fűszerész biztosította.
*4 nagy csirkemellfilé szelet
*só
Bundához:
*3 nagy tojás
*1/2 kk fokhagymás só
*1 késhegynyi vöröshagymás só
*1/3 kk őrölt feketebors
*15 dkg trappista sajt
*2 csapott ek teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt (kb. 3 dkg)
Forgatáshoz:
*5 dkg teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
Sütéshez:
*olaj
Továbbá:
*5 dkg trappista sajt
A húst vékonyra klopfoljuk és megszórjuk sóval. A bundához a tojást a fűszerekkel, a liszttel és a reszelt sajttal jól
összekeverjük. A csirke szeleteket először lisztbe forgatjuk, majd a sajtos masszába mártjuk. Kicsit lecsepegtetjük és forró olajban pirosra sütjük. Tepsibe fektetjük
mind, megszórjuk reszelt sajttal, majd 160 fokos sütőben kb. 10 perc alatt megsütjük. Azonnal kínáljuk.