Valami nagyon egyszerű édességet szerettem volna
készíteni és akkor benéztem a hűtőbe. Volt ott egy kevés túró, akkor jött az
ötlet egy kis gyümölcsös, csokoládés desszerthez. A meggyhez nagyon jól illik a
mák, ezért került bele egy kevés.
A recept megjelent a Kifőztük magazin
februári számában is.
Hozzávalók 20
db-hoz
*25 dkg túró
*2 evőkanál méz
*2 púpozott ek darált mák
*1 kezeletlen citrom reszelt héja
*1 késhegynyi vanília
*kb. 20 db meggy
Bevonáshoz:
*20 dkg étcsokoládé
*1 evőkanál olaj
A túrót áttörjük és összedolgozzuk a mézzel, mákkal,
reszelt citromhéjjal, vaníliával.
Teáskanálnyi adagból vizes kézzel golyót
formázunk, a közepébe egy-egy lecsepegtetett meggyet téve.
Tálcán legalább 1
órát a hűtőben pihentetjük.
A csokoládét az olajjal megolvasztjuk, a golyókat
megmártjuk benne és hagyjuk, hogy a csoki megszilárduljon.
A Facebookon is megtaláltok.
Már Instagramon is fent vagyok.