Ez az egyik legfinomabb keksz, amit eddig készítettem.
Gyorsan a gyerekek kedvence is lett, már az első alkalom óta többször is
megsütöttem a kérésükre. Kívül roppanós, belül omlós és nagyon sokáig ilyen is
marad. Ha nincs otthon csokilencse, akkor egyszerűen apróra vágott csokoládéval
is helyettesíthetjük.
A recept megjelent a Kifőztük magazin áprilisi számában
is.
A felhasznált ízesítőket a Fűszerész biztosította.
Hozzávalók kb.
30 kekszhez
*25 dkg liszt
*1 csomag sütőpor
*½ kk szódabikarbóna
*1 púpozott tk őrölt fahéj
*1 kávéskanál őrölt kardamom
*2 közepes tojás
*15 dkg barnacukor
*1 ek házi vaníliás cukor
*10 dkg vaj
*8 dkg ét csokilencse
A cukrokat habosra keverjük a tojásokkal, olvasztott
vajjal. Beledolgozzuk a fűszerekkel, sütőporral, szódabikarbónával elvegyített
lisztet, végül beleszórjuk a csoki lencsét.
Lisztezett kézzel diónyi golyókat
sodrunk, sütőpapíros tepsire rakjuk helyet hagyva közöttük, mert sütés közben
terülnek.
160 fokos sütőben hőlégkeveréssel 15 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.
A tepsin hagyjuk teljesen kihűlni.
A Facebookon is megtaláltok.
Már Instagramon is fent vagyok.