A hűvösebb idő beálltával szívesen kanalazgatjuk a tartalmasabb leveseket. Ez a finomság most a gulyásleves mintájára készült
lencsével. Ízletes, laktató és jól átmelegít. A recept megjelent a Kifőztük oldalon is. A felhasznált ízesítőket a Fűszerész
biztosította.
*35 dkg sertéscomb
*1 kisebb vöröshagyma
*2 kisebb sárgarépa
*1 szál petrezselyem
*1 kis darab karalábé
*40 dkg cukormentes lencsekonzerv
*1 tk só
*1/2 kk őrölt fekete bors
*1/3 kk őrölt köménymag
*3-4 ek olaj
Az apróra kockázott vöröshagymát megfonnyasztjuk a felforrósított olajon. Fehéredésig pirítjuk rajta a kis darabokra vágott
húst. Megszórjuk a fűszerekkel, felengedjük kb. 2 liter vízzel és lefedve a hús puhulásáig főzzük. Majd hozzáadjuk a felkarikázott sárgarépát,
petrezselymet és a kisebb kockára vágott karalábét. A zöldségek megpuhulása után beleöntjük az átmosott, lecsepegtetett lencsét, átforraljuk
és melegen kínáljuk.