Amikor elővettem egy adag csirkehúst, még nem tudtam,
hogy mi készül majd belőle. Aztán csak ezt az egyszerű fogást találtam ki. A hús
kellemes ízét a hagyma adja meg. Nem túl pepecselős, és hamar is megvan. Mi
habos krumplipürével fogyasztottuk.
Hozzávalók 4
főre:
*2 közepes csirkemell filé
*só
*20 dkg bacon szalonna
*2 nagy fej vöröshagyma
*1 ek zsír
A megtisztított csirkét ujjnyi vastag csíkokra vágjuk és
meghintjük sóval. A szalonna szeleteket keresztben félbe vágjuk. Minden darab
csirkét betekerünk egy fél szalonnába.
Egy nagyobb tepsit kikenünk zsírral. A megtisztított
hagymákat vékony csíkokra vágjuk, és a tepsibe szórjuk. Erre fektetjük a
húsokat. Öntünk alá kb. 0,5 dl vizet.
Lefedve 180 fokon hőlégkeveréssel kb. 30 percet puhítjuk,
majd az alufóliát eltávolítva, néha meglocsolva a saját szaftjával kicsit
pirítjuk (ez kb. 10 perc). Érdemes vigyázni, hogy a hús ne száradjon ki, mert
akkor kemény lehet.
A Facebookon is megtaláltok.
Már Instagramon is fent vagyok.