Nagy kedvencünk a fasírttekercs. Nemcsak mutatós, de
finom, és sokáig eláll. Hidegen is fogyasztható. Most egy kevés medvehagyma is
került bele, ami természetesen idényen kívül olajban eltett is lehet, esetleg petrezselyemlevéllel
is helyettesíthető. Ezt a húsos fogást kínálhatjuk salátával, de nálunk a
család habos krumplipürével kedveli a legjobban.
Hozzávalók 4
főre:
Húshoz:
*50 dkg darált sertéslapocka
*2 közepes tojás
*1 csapott kk só
*0,5 kk őrölt bors
*1 púpos kk házi fokhagymakrém
*4 ek zsemlemorzsa
Töltelékhez:
*3 nagyobb keményre főtt tojás
*1 kis csokor medvehagyma
*0,5 darab kápia paprika
*1 ek tejföl
*1 ek majonéz
*1 csipet só
Tetejére:
*1 kisebb tojás
A sütőt előmelegítjük, egy közepes tepsit kikenünk egy
teáskanálnyi zsírral. A töltelékhez a paprikát egész apróra kockázzuk. A
tojásokat áttörjük, és a sóval, tejföllel, majonézzel kenhetővé keverjük.
A húst elkeverjük a fűszerekkel, a tojásokkal,
zsemlemorzsával. Sütőpapíron fél cm vékonyra, téglalap alakúra ellapogatjuk a
tepsi hosszához igazítva. Rákenjük a tojásos tölteléket, majd rászórjuk a
paprikát.
A szélesebb oldalától kezdve feltekerjük, a két végét kicsit
betömködjük. Az előkészített tepsibe fektetjük, lekenjük egy egész, kissé
felvert tojással.
Befedjük alufóliával, majd 180 fokon hőlégkeveréssel 1 órát
puhítjuk. Az alufóliát eltávolítva további 25 percet pirítjuk.
A tepsiből
kiemeljük és hagyjuk teljesen kihűlni. Felszeletelve kínáljuk.
A Facebookon is megtaláltok.
Már Instagramon is fent vagyok.