Ismeritek a tarkedlit? Ez a cseh fánk, egy könnyű kelt édesség. Gyakran sütöm, mert nagy családi kedvenc, de most picit változtattam
rajta, mégpedig almát reszeltem bele. Igazi hétvégi desszert, nagyon egyszerű elkészíteni.
*25 dkg liszt
*0,5 kk só
*1 tk őrölt fahéj
*1 kk almáspite fűszerkeverék
*2 ek cukor
*1 ek vaníliás cukor
*4 dl tej
*1 dkg friss élesztő
*2 tojás
*0,5 dl olaj
*2 nagyobb alma
A tojásokat elkeverjük a sóval, vaníliával, olajjal. Hozzáadjuk a tejben a cukorral felfuttatott élesztőt, végül beleforgatjuk
a fűszerekkel elvegyített lisztet. Az meghámozott almákat lereszeljük és a tésztába forgatjuk. 1 órát hagyjuk kelni.
A tarkedlisütőt nem túl
nagy lángon felforrósítjuk, olajjal vékonyan kikentjük, egy evőkanálnyi tésztát teszünk a mélyedésekbe. Ha apró buborék jelenik meg
a palacsintákon, óvatosan megfordítjuk. Porcukorral megszórva kínáljuk.