Aki követi a blog bejegyzéseit, már olvashatott róla,
hogy nagy rajongója vagyok a bundás húsoknak. Mindenféle zöldséget próbáltam
már. Most nagyon sok csicsóka termett a kertben, ezért ez az elhanyagolt zöldség
sem maradhatott ki a sorból. Nagyon finom lett. A vékony bunda alatt tökéletesen
puha és szaftos volt a hús. Bekerült a kedvenc ételek csoportjába.
A recept
megjelent a Kifőztük magazin júniusi számában is.
Hozzávalók 4
személyre
*50 dkg csirkemell filé
*1 tk só
*1 kk őrölt fekete bors
Bundához:
*25 dkg krumpli
*25 dkg csicsóka
*2 nagyobb tojás
*5 púpozott ek zabpehelyliszt
*3 nagy gerezd fokhagyma
*1 púpozott kk só
*½ kk őrölt fekete bors
Forgatáshoz:
*4-5 ek zabpehelyliszt
*olaj a sütéshez
Tálaláshoz:
*friss saláta
*sült krumpli
A megtisztított húst vékonyra csíkozzuk, megszórjuk sóval,
borssal.
A zöldségeket meghámozzuk, finomra reszeljük, hozzáadjuk a tojásokat,
ízesítjük a zúzott fokhagymával, a fűszerekkel.
A liszttel jól összekeverjük.
A
csirke darabokat először megforgatjuk a lisztben, majd a zöldséges masszában.
Forró olajban, közepes lángon pirosra sütjük.
Konyhai papírtörlőn a felesleges
olajat lecsepegtetjük.
Friss salátával és sült krumplival kínáljuk.