PrintFrendly

2020. június 16., kedd

Kapros-citromos fűszervaj


Nagyon kedvelem a fűszervajakat. Bár az idő most nem kedvez a grillezésnek, de bízom benne, hogy már nem sokat kell várni a megfelelő alkalomra. A citrom és a kapor jó kis páros, érdemes kipróbálni. Ajándéknak is remek. 
A recept megjelent a Kifőztük magazin júniusi számában is.
Hozzávalók 3 személyre
*15 dkg puha vaj
*1 csipet só
*1 csipet őrölt fehér bors
*1 kezeletlen citrom reszelt héja
*1 kis csokor friss kapor

A vajat a sóval, borssal, a citrom reszelt héjával és az apróra vágott kaporral kikeverjük. 
A fűszervajból folpackban hengert formázunk. 
Becsomagolva pár órát a hűtőben pihentetjük. 
Forró vízbe mártott késsel szeleteljük. 
Grillezett húsokhoz, halhoz, frissensültekhez kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése