Maradékmentés ürügyén készült egy kis édesség. Az el nem
fogyott sült tököt kellett eltüntetni. Ezt találtam ki gyorsan egy kis desszert gyanánt. Könnyű, egyszerű
és finom :-)
Hozzávalók kb.
15 db-hoz
*2,5 dl tej
*1,5 dkg friss élesztő
*2 ek cukor
*1 tojás
*0,25 dl olaj
*1 csipet só
*18 dkg liszt
*1 tk őrölt fahéj
*10 dkg sült, áttört sütőtök
Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben egy kevés
cukorral. A lisztet elkeverjük a sóval és a fahéjjal, hozzáadjuk a felfutott
élesztőt, a tojást, a tököt, az olajat. Csomómentesre keverjük. Lefedve egy
órát kelesztjük.
Egy olajjal kikent, felforrósított serpenyőben 1-2 evőkanálnyi
tésztát elsimítunk, ha apró buborékok jelennek meg rajta, megfordítjuk és a másik
oldalát is megsütjük.
Fahéjas porcukorral megszórva kínáljuk.