Már nagyon érezni az ünnep közeledtét, mindenki húsvéti
fogások, és sütemények után kutat. Nos, azért enni addig is kell. Szó se róla,
nagy kedvenceink a bundás húsok, mert a külső réteg alatt a hús puha, és igazán
szaftos marad. Egy kicsit egészségesebb változat készült, mert a fehér liszt
helyett zabpehelylisztet használtam és friss salátával kínáltam.
A recept megjelent a Kifőztük magazin márciusi számában is. Az ízesítőket a Fűszerész biztosította.
A recept megjelent a Kifőztük magazin márciusi számában is. Az ízesítőket a Fűszerész biztosította.
Hozzávalók 4 személyre:
*80 dkg csirkemellfilé
*2 teáskanál sültcsirke fűszersó
Bundához:
*4 közepes tojás
*1 púpozott tk fokhagymássó
*0,5 kk őrölt bors
*1 nagy csipet őrölt szerecsendió
*4 púpozott ek zabpehelyliszt
*2 púpozott ek tejföl
Forgatáshoz:
*10 dkg zabpehelyliszt
Sütéshez:
*olaj
A megtisztított húst szeletekre vágjuk, vékonyra
klopfoljuk, és megszórjuk a fűszersóval.
A bundához a tojásokat a fűszerekkel
egy kicsit felverjük, a liszttel simára keverjük, a tejföllel lazítjuk. A
tojáskrémet addig pihentetjük, míg a sütéshez az olaj felforrósodik.
A hús
szeleteket először megforgatjuk a zabpehelylisztben, utána a tojáskrémben,
kicsit lecsepegtetjük és az olajban közepes lángon barnára sütjük.
A felesleges
olajat papírtörlőn lecsepegtetjük.
Friss salátával kínáljuk.
A Facebookon is megtaláltok.
Már Instagramon is fent vagyok.