Könnyű, gyorsan elkészíthető halas étel, amibe ismét került egy kevés mángold, ami a kertben termett.
A recept megjelent a Kifőztük
magazin augusztusi számában is.
*15 dkg durum spagetti
*4 dkg olajos tonhalkonzerv
*6 nagyobb mángold levél
*10 dkg kukorica konzerv
*1 ek vaj
*2 ek olaj
*1 nagy csipet só
*1 nagy csipet őrölt fekete bors
*3 nagy gerezd fokhagyma
*2 dl tejszín
A tésztát sós vízben kifőzzük, leszűrjük és lecsepegtetjük.
A megmosott mángold vastag erét kitépjük,
a leveleket metéltre vágjuk, felforrósított olaj és vaj keverékén megfonnyasztjuk. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, ízesítjük a fűszerekkel,
krémesítjük a tejszínnel, beleforgatjuk a kukoricát, a lecsepegtetett tonhalat és a tésztát. Melegen kínáljuk.