Hozzávalók 4
főre:
Raguhoz:
*1 nagyobb csirkemell filé
*1 közepes fej vöröshagyma
*3-4 ek olaj
*1 kk só
*1 nagy csipet őrölt bors
*2 nagyobb koktélparadicsom
*2 tk házi darált paprika
*1 csapott tk őrölt pirospaprika
*1 púpos tk liszt
*3 dl tejföl
Palacsintához:
*3 nagyobb tojás
*1 csapott kk só
*12 jó púpos ek liszt
*4,8 dl tej
*0,5 dl olaj
A megtisztított csirkemellet kockára vágjuk, kicsit
lecsepegtetjük.
A hagymát apróra kockázzuk és egy kevés olajon üvegesre
pároljuk, majd a húst fehéredésig pirítjuk rajta.
Meghintjük a sóval, borssal, fűszerpaprikával, hozzáadjuk
a feldarabolt koktél paradicsomokat, a darált paprikát és kb. 0,5 dl vízzel
felengedve fedő alatt puhára főzzük.
Ha puha a hús és a víz is elfőtt, akkor kiszedjük a húst
a szaftból.
Előbbit késsel egész apróra vágjuk, míg a visszamaradt
szaftot (ami nem sok, de épp elég, hogy megízesítse és színezze a tejölt) egy teáskanálnyi liszttel simára keverünk, majd a tejfölt is hozzáadjuk
és a tűzre visszatéve átforrósítjuk, besűrítjük.
Elkészítjük a palacsintákat. A tojásokat a sóval
kikeverjük, majd beleszórjuk a lisztet.
A tejet fokozatosan adagolva, sima tésztát keverünk.
Hozzáadjuk az olajat.
Olajjal kikent, felforrósított palacsintasütőben kb. 8
nagyobb palacsintát sütünk.
Az összevágott húshoz adunk 2 evőkanál tejfölös szaftot,
elkeverjük, majd a kiterített palacsinták közepén egyenletesen elosztjuk a
tölteléket.
A két oldalát behajtjuk, majd alulról feltekerjük.
Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk.
A tetejükre kanalazzuk a tejfölös szaftot.
Előmelegített sütőbe toljuk, ahol 180 fokon
hőlégkeveréssel kb. 10 perc alatt átforrósítjuk.
A Facebookon is megtaláltok.