Már van szép újhagyma a kertben, ezért nem sajnáltam róla, hisz annyira szeretjük.
Hozzávalók 2
közepes pizzához:
Tésztához:
*30 dkg liszt
*1 tk só
*2 dkg friss élesztő
*1,6 dl langyos víz
*1 csipet cukor
*2 tk tyúkzsír
Szószhoz:
*1,5 dl házi paradicsomlé
*1 púpos tk liszt
*1 csipet só
*1 csipet morzsolt bazsalikom
*1 csipet morzsolt oregánó
*2 nagy csipet cukor
*1 csipet őrölt bors
*1 tk ketchup
Feltéthez:
*10 dkg füstölt kolbász
*1 kisebb fej vöröshagyma
*1 kisebb zöldpaprika
*10 dkg trappista sajt
Továbbá:
*1 nagyobb paradicsom
*2 szál újhagyma
A lisztet egy tálba szitáljuk és elkeverjük benne a sót.
Az élesztőt a meleg, de nem forró vízbe morzsoljuk,
megszórjuk kevés cukorral, egy kiskanállal elkavarjuk. (Nem szükséges futtatni.)
A liszthez adjuk az élesztős vizet, a zsírt és rugalmas
tésztát dagasztunk. Két egyenlő részre osztjuk és gombócot formázva, lefedve,
meleg helyen a duplájára kelesztjük.
Közben a szószhoz a lisztet csomómentesre keverjük a
paradicsomlével, mérsékelt lángon sűrűre főzzük, ízesítjük sóval, cukorral,
borssal, oregánóval, bazsalikommal és legvégül a ketchuppal.
A kolbászt apró kockára vágjuk, a sajtot lereszeljük, a
vöröshagymát vékony fél karikára vágjuk, és a zöldpaprikát felkockázzuk.
Két nagyobb tepsit kibélelünk sütőpapírral.
A megkelt tésztát enyhén lisztezett felületen vékonyra,
kb. 3-4 mm-re és kerek vagy ovális alakúra elnyújtjuk, áthelyezzük az
előkészített tepsibe.
Lekenjük a szósz felével, megszórjuk hagymával,
paprikával és a kolbászkockák felével.
Meghintjük a sajt felével.
Majd ugyanezt elvégezzük a másik tésztával is.
Előmelegítjük a sütőt, addig hagyjuk kelni a pizzákat.
180 fokon 20 perc alatt megsütjük.
Közben az újhagymát felkarikázzuk, a paradicsomot apróra
vágjuk és a megsült pizza tetejére szórjuk.
A Facebookon is megtaláltok.