Egy kevés spenót, némi kukorica és egy kis fokhagymás tejszín teszi gazdaggá ezt s könnyű csirkés fogást. Már többször
készítettem, mindig nagy sikere volt. Bekerült a családi kedvencek közé.
A recept megjelent a Kifőztük magazin júliusi számában is.
Hozzávalók 3 személyre
*40 dkg csirkemell
*½ kávéskanál só
*½ kávéskanál őrölt fekete bors
*½ kávéskanál szárnyas fűszerkeverék
*5-6 evőkanál olaj
*2 evőkanál vaj
*3 nagy gerezd fokhagyma
*1 nagy marék friss spenótlevél
*15 dkg kukorica konzerv
A húst szeletekre vágjuk, ha szükséges vékonyra klopfoljuk és megszórjuk a fűszerekkel. Serpenyőben kevés felforrósított olajon megsütjük és félretesszük. A visszamaradt zsiradékhoz vajat adunk, megfuttatjuk rajta a zúzott fokhagymát, és megfonnyasztjuk rajta a spenótot. A tejszínnel összeforraljuk, hozzáadjuk a kukoricát. Ha szükséges sóval ízesítjük, majd beleforgatjuk a csirkeszeleteket. Melegen, főtt rizs vagy tészta körettel kínáljuk.