Most, hogy megjött a hidegfront az esővel és a széllel,
jól fog esni egy tányér könnyű, meleg leves. Roppant egyszerű, húsmentes fogás,
a tészta is házilag készült bele, ami ráadásul gluténmentes.
A recept megjelent
a Kifőztük magazin márciusi számában is.
A felhasznált gombát a Bio-Fungi
biztosította.
Hozzávalók 4
személyre
*3 nagy sárgarépa
*2 közepes petrezselyem
*1 csésze zöldborsó (3 dl)
*1 kisebb karfiol negyede
*5 dkg Amigo
shiitake gomba
*1 kis fej vöröshagyma
*2-3 evőkanál olaj
*1,5-2 l zöldségleves alaplé
*1 kávéskanál só
*1 nagy csipet őrölt bors
a tésztához:
*10 dkg barna rizsliszt
*1 közepes tojás
Minden zöldséget megtisztítunk. A felkockázott
vöröshagymát a felforrósított olajon megfonnyasztjuk, hozzáadjuk a karikára
vágott sárgarépát és petrezselymet, a zöldborsót. Felengedjük az alaplével, és
ízesítjük a fűszerekkel.
A tojást összedolgozzuk a liszttel és a reszelő nagy
lyukán a levesbe lereszeljük.
Hozzáadjuk a vékonyra szeletelt gombát és az apró
rózsáira szedett karfiolt. Együtt készre főzzük. Melegen kínáljuk.
A Facebookon is megtaláltok.
Már Instagramon is fent vagyok.