Könnyű kis gyümölcsös leves a gyömbér kedvelőinek. Ízlés szerint a gyömbér mennyisége csökkenthető, mert
ez egy elég intenzív ízű krémleves.
A recept megjelent a Kifőztük oldalon is.
A felhasznált ízesítőket a Fűszerész biztosította.
*5 nagy alma
*1 ek frissen facsart citromlé
*1 késhegynyi őrölt citromhéj
*1/2 kk őrölt gyömbér
*1 csipet só
*1,5 dkg négyszeres erősségű édesítőszer
*1 ek pudingpor
*Tálaláshoz:
*szeletelt mandula
*gyömbér
Az almákat megpucoljuk, magházukat kivágjuk. A gyümölcshúst kisebb darabokra vágjuk és annyi vízben, ami épp ellepi puhára
főzzük. Közben ízesítjük a fűszerekkel, citromlével és az édesítővel. Merülő mixerrel pürésítjük. A pudingport a tejjel
simára keverjük, majd hőkiegyenlítés után a levest krémesítjük vele. Ha túl sűrű, akkor még kevés tejjel higíthatjuk. Szeletelt
mandulával és kevés őrölt gyömbérrel megszórva kínáljuk.