PrintFrendly

2023. október 28., szombat

Tépett pulykacomb

Bár ritkán kerül nálunk asztalra eme szárnyas, de most egy nagyon szép pulyka combot kaptam A séf húsboltja és pecsenyése jóvoltából. Egyben sütöttem meg mindenféle fűszerekkel ízesítve. Omlós, szaftos finomság lett a végeredmény. Ha Inárcson jártok, érdemes benézni a boltba , hisz csodás portékával és kedves kiszolgálással várják a vásárlókat.
Hozzávalók
*1 nagy pulyka rövid comb
*1 ek zsír
Páchoz:
*2 kk só
*1 kk őrölt bors
*1 kk őrölt köménymag
*1 tk fűszerpaprika
*1 tk fokhagymagranulátum
*1 tk méz
*1 dl olaj
 
A húst jól megmossuk és szárazra töröljük. Az olajban elkeverjük a fűszereket, a mézet és jól bedörzsöljük vele a combot. Pár órát, de még jobb, ha egy egész éjszakát hagyjuk pácolódni.
Egy zsírral kikent tepsibe fektetjük. Mellé öntünk kb. 1 dl vizet. 160 fokon, lefedve kb. 2 órát puhítjuk. Ha már a villa könnyedén belemegy a húsba a fóliát levesszük és egy kicsit hagyjuk pirulni, de ne hagyjuk nagyon kiszáradni. Majd egy villával a megsült húst széttépkedjük. Kínálhatjuk szendvicsek, tortilla lapok töltelékeként, de remek főzelékek feltéteként is.
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése