PrintFrendly

2023. október 31., kedd

Gombás padlizsánsaláta

Anyukámék kertjében idén csodás lett a padlizsán termés. Mi is kaptunk belőle pár darabot. A padlizsánkrémen kívül készült még egy kis saláta is belőle. 
A gombát pedig a Chef Gomba biztosította. 
A recept megjelent a Kifőztük oldalon is.
Hozzávalók 2 személyre
*1 nagyobb padlizsán
*10 dkg tejföl
*2 púpozott evőkanál cukormentes majonéz
*1 tk mustár
*1 tk citromlé
*só
*őrölt bors
*kevés olívaolaj a sütéshez
 
A padlizsánt 1*1 cm-es kockára vágjuk, majd tepsibe rakjuk. Meglocsoljuk egy kevés olívaolajjal és megszórjuk sóval, borssal. 160 fokra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt megsütjük. Kihűtjük. A szeletelt gombát kevés felforrósított olajon megsütjük, közben meghintjük sóval és borssal. A tejfölt simára keverjük a mustárral, majonézzel, citromlével, ízesítjük egy-egy csipet sóval és borssal. Beleforgatjuk a kihűlt gombát és a padlizsánt. Ha szükséges utánízesítjük. Pár órát a hűtőben pihentetjük, hogy az ízek jól összeérjenek. Sültekhez, grillezett húsokhoz kínáljuk.
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése