Anyukámék kertjében idén csodás lett a padlizsán termés. Mi is kaptunk belőle pár darabot. A padlizsánkrémen kívül
készült még egy kis saláta is belőle.
A gombát pedig a Chef Gomba biztosította.
A recept megjelent a Kifőztük oldalon is.
*1 nagyobb padlizsán
*10 dkg tejföl
*2 púpozott evőkanál cukormentes majonéz
*1 tk mustár
*1 tk citromlé
*só
*őrölt bors
*kevés olívaolaj a sütéshez
A padlizsánt 1*1 cm-es kockára vágjuk, majd tepsibe rakjuk. Meglocsoljuk egy kevés olívaolajjal és megszórjuk sóval, borssal. 160
fokra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt megsütjük. Kihűtjük. A szeletelt gombát kevés felforrósított olajon megsütjük, közben meghintjük
sóval és borssal. A tejfölt simára keverjük a mustárral, majonézzel, citromlével, ízesítjük egy-egy csipet sóval és borssal. Beleforgatjuk
a kihűlt gombát és a padlizsánt. Ha szükséges utánízesítjük. Pár órát a hűtőben pihentetjük, hogy az ízek jól
összeérjenek. Sültekhez, grillezett húsokhoz kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése