Printfriendly

2018. március 15., csütörtök

Kókuszdiócska


Töredelmesen bevallom, a több kézi munkával járó sütik a kedvenceim. Imádok pepecselni velük. Ez a kókuszdiócska az egy favorit. A család imádta. Bár ami kókuszos, az nálunk amúgy is biztos siker. Egy hátránya van, hogy várni kell, míg a tészta a krémtől megpuhul, de ha utána megkóstoljuk, nem lehet abbahagyni, mert egy sohasem elég belőle. Egy biztos, ott a helye a húsvéti asztalon ;-)
A recept megjelent a Kifőztük magazin márciusi számában is.
Hozzávalók Kb. 35 db-hoz:
Tésztához:
*40 dkg liszt
*15 dkg porcukor
*15 dkg kókuszreszelék
*25 dkg vaj

Töltelékhez:
*1 tasak fehér csokoládés pudingpor
*3 dl tej
*15 dkg vaj
*10 dkg porcukor
*5 dkg kókuszreszelék

Forgatáshoz:
*porcukor

A lisztet elkeverjük a porcukorral, kókuszreszelékkel és összedolgozzuk a vajjal.
Apró kis tésztadarabokat a vajjal kikent diócska formákba nyomkodunk.
180 fokos sütőben hőlégkeveréssel 9 perc alatt megsütjük.
Még melegen kiütögetjük a formákból, és rácson hagyjuk kihűlni.
A pudingport a tejben sűrűre főzzük. A porcukrot a vajjal habosra keverjük, hozzáadjuk a hideg pudingot és a kókuszreszeléket.
Két diócska felet összeragasztunk egy kevés krémmel, és megforgatjuk a porcukorban.
Egy éjszakát pihentetjük, hogy a tészta megpuhuljon.

A Facebookon is megtaláltok.
Már Instagramon is fent vagyok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése