Ez egy alaprecept, a mártásokhoz, szószhoz, amivel/amiben kínáljuk, csak a képzelet szab határt. Talán a paradicsomos lesz az első, ami asztalra kerül nálunk, de arról majd legközelebb beszámolok.
Hozzávalók 6
főre:
*50 dkg megtisztított krumpli
*1 kisebb tojás
*1 csapott kk só
*Kb. 15 dkg liszt
A feldarabolt krumplit megfőzzük, leszűrjük és hagyjuk
lecsepegni. Jól áttörjük, ízesítjük a sóval, beleütjük a tojást, majd a lisztet
fokozatosan adagolva puha, de nem ragacsos tésztává dolgozzuk.
Ha szükséges,
még adhatunk egy kevés lisztet hozzá, de ne legyen túl kemény.
Lisztezett felületen kisujjnyi
rudakat sodrunk, amiket 3 cm-es darabokra vágunk. Villa segítségével vagy
lisztezett csigatészta készítő bordán átgurítjuk.
Bő, sós vizet forralunk 1 evőkanál olajjal. Ha már gyöngyözve forr, kisebb adagokban kifőzzük benne a tésztákat. Akkor jó, ha már feljönnek a víz tetejére. Lecsepegtetjük.
Tetszés szerinti
szószban, illetve mártással kínáljuk.
A Facebookon is megtaláltok.
Már Instagramon is fent vagyok.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése