PrintFrendly

2023. november 11., szombat

Sarkadi pecsenye

Ez a fogás először került nálunk asztalra, de biztosan nem utoljára. A család egyöntetűen megszavazta, hogy olyan ízletes, hogy mindenképpen kerüljön fel a kedvencek listájára. 
A recept megjelent a Kifőztük oldalon is. 
A felhasznált gombát a Chef Gomba biztosította.
Hozzávalók 4 személyre
*1 közepes szűzpecsenye
*só
*őrölt bors
*kevés olaj

Továbbá:
*25 dkg Chef Gomba szeletelt csiperkegomba
*5 dkg száraz kolbász
*4-5 csemege uborka
*pár ek olaj
*1 ek teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
*2 dl cukormentes mandulatej
*só
*őrölt bors
*15 dkg sajt
 
A húst lehártyázzuk, felszeleteljük, vékonyra klopfoljuk és megszórjuk sóval, borssal. Felforrósított serpenyőben kevés olajon mindkét oldalukat megsütjük. Tepsibe fektetjük mind. A visszamaradt olajon a szeletelt gombát megsütjük, kiszedjük, félretesszük. Megpirítjuk a felkarikázott kolbászt, hozzáadjuk a gombát, a karikára vágott uborkát. Megszórjuk a liszttel és a tejjel sűrűre főzzük. Sóval, borssal ízesítjük. A ragut a hús szeletekre kanalazzuk. Megszórjuk reszelt sajttal. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 15-20 perc alatt készre sütjük. Melegen, párolt rizs körettel kínáljuk.
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése