PrintFrendly

2023. november 4., szombat

Tejszínes palócleves gazdagon

Még sohasem készítettem korábban ilyen levest, ezért Anyukám segítségét kértem. Az Ő útmutatása alapján főztem meg életem első palóc levesét. Igazán jól sikerült, a család is szívesen kanalazgatta. Egy biztos, hogy ez a tartalmas leves máskor is asztalra kerül majd.
A recept megjelent a Kifőztük oldalon is. 
A felhasznált gombát a Chef Gomba biztosította.
Hozzávalók 4 személyre
*40 dkg sertéscomb
*1 nagy vöröshagyma
*2 közepes sárgarépa
*1 petrezselyem
*1 kis darab karalábé
*4 közepes krumpli
*15 dkg zöldbab (lehet fagyasztott is)
*3-4 ek olaj
*1 kk só
*1 nagy csipet őrölt bors
*1 tk házi ételízesítő
*1 csapott kk fűszerpaprika
*2 dl sűrű tejszín
*2 csapott ek teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
 
A hagymát kisebb, a húst nagyobb kockára vágjuk. A felforrósított olajon megfonnyasztjuk a hagymát, majd fehéredésig pirítjuk rajta a húst. Megszórjuk a pirospaprikával, majd legalább háromszoros mennyiségű vízzel felengedjük. Lefedve a hús puhulásáig főzzük. Közben ízesítjük a fűszerekkel. Hozzáadjuk a felkarikázott sárgarépát, petrezselymet és a felkockázott karalábét. Majd a kisebb darabokra vágott zöldbabot, a kockára vágott krumplit és a vége előtt 10 perccel a felszeletelt gombát. A lisztet csomómentesre keverjük a tejszínnel, majd hőkiegyenlítéssel besűrítjük a levest vele. Forralunk rajta egyet és azonnal kínáljuk.
 
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése