Még sohasem készítettem korábban ilyen levest, ezért Anyukám segítségét kértem. Az Ő útmutatása alapján
főztem meg életem első palóc levesét. Igazán jól sikerült, a család is szívesen kanalazgatta. Egy biztos, hogy ez a tartalmas leves máskor is asztalra kerül majd.
A recept megjelent a Kifőztük oldalon is.
A felhasznált gombát a Chef Gomba biztosította.
*40 dkg sertéscomb
*1 nagy vöröshagyma
*2 közepes sárgarépa
*1 petrezselyem
*1 kis darab karalábé
*4 közepes krumpli
*15 dkg zöldbab (lehet fagyasztott is)
*3-4 ek olaj
*1 kk só
*1 nagy csipet őrölt bors
*1 tk házi ételízesítő
*1 csapott kk fűszerpaprika
*2 dl sűrű tejszín
*2 csapott ek teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
A hagymát kisebb, a húst nagyobb kockára vágjuk. A felforrósított olajon megfonnyasztjuk a hagymát, majd fehéredésig pirítjuk
rajta a húst. Megszórjuk a pirospaprikával, majd legalább háromszoros mennyiségű vízzel felengedjük. Lefedve a hús puhulásáig főzzük.
Közben ízesítjük a fűszerekkel. Hozzáadjuk a felkarikázott sárgarépát, petrezselymet és a felkockázott karalábét. Majd a kisebb darabokra
vágott zöldbabot, a kockára vágott krumplit és a vége előtt 10 perccel a felszeletelt gombát. A lisztet csomómentesre keverjük a tejszínnel, majd hőkiegyenlítéssel
besűrítjük a levest vele. Forralunk rajta egyet és azonnal kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése