PrintFrendly

2023. november 18., szombat

Resztelt csirkemáj

A máj nagyon megosztó, hisz sokan szeretik, de vannak páran, akik nem. Pedig ízletes és finom ételek készíthetőek belőle. A felhasznált csirke belsőséget A séf húsboltja és pecsenyése biztosította. Ha Inárcson jártok érdemes benézni az üzletbe, hisz csodás, bőséges áruval és kedves kiszolgálással várják a vásárlókat.
Egy kis érdekesség az étel elnevezésével kapcsolatban. A "resztelt" szó jelentése a német "rösten" igéből származik, aminek a jelentése pirít, pörköl.
Hozzávalók 4 személyre
*50 dkg csirkemáj
*2 egész nagy fej vöröshagyma
*2 púpos ek mangalica zsír
*0,5 kk őrölt bors
*1 csapott kk morzsolt majoránna
*1 púpos tk őrölt pirospaprika
*1 ek házi darált paprika
*1 kk só
 
A májat kisebb darabokra vágjuk, a hártyás, vastag eres részt eltávolítjuk, majd kicsit hagyjuk hideg vízben ázni. A vöröshagymákat megtisztítjuk, felkockázzuk és a felhevített zsíron megfonnyasztjuk. A májat lecsöpögtetjük, majd a hagymás zsíron fehéredésig pirítjuk. Megszórjuk az őrölt pirospaprikával, a borssal, majoránnával. Hozzáadjuk a darált paprikát. Felengedjük kb. 0,5 dl vízzel és fedő alatt puhára főzzük. Végül megszórjuk a sóval és jól átforgatjuk.
Melegen rizs körettel kínáljuk.
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése