Induljon a hét egy klasszikussal, amit kicsit másképpen készítettem most el.
A felhasznált ízesítőket a Fűszerész
biztosította.
A recept megjelent a Kifőztük oldalon is.
*30 dkg darált sertéshús
*25 dkg basmati rizs
*3 ek olaj
*1 kk vöröshagymás só
*1/3 kk őrölt fekete bors
*1 késhegynyi őrölt köménymag
*1 késhegynyi fokhagymagranulátum
*1 kis üveg gyöngyhagyma savanyúság
A rizst 2-3 evőkanál olajon megpirítjuk, dupla mennyiségű vízben megfőzzük.
A felforrósított olajon a húst fehéredésig pirítjuk. Ízesítjük a fűszerekkel és annyi vízben, ami éppen
ellepi, puhára főzzük. A vége felé hozzáadjuk a lecsepegtetett gyöngyhagymát. Ha a levét elfőtte a húsos ragut összekeverjük a rizzsel. Átforrósítjuk,
ha szükséges utánízesítjük és azonnal kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése