PrintFrendly

2023. november 1., szerda

Almaágyon sült libacomb

Közeledik a Márton nap, a liba és a kacsa szezonja. Holnaptól akciósan vásárolhattok ezekből a szárnyas húsokból A séf húsboltja és pecsenyése üzletében. Én is kaptam egy kis ízelítőt a csodás árujukból. Méretes libacombokat sütöttem. Kívül ropogós, belül omlós, szaftos húsok lettek.
Hozzávalók 2 személyre
*2 nagy libacomb
*2 alma
*1 ek zsír
*1 nagy vöröshagyma
*2 nagy gerezd fokhagyma
*2 friss ág rozmaring
*2 friss ág kakukkfű
*1 tk szárnyas fűszerkeverék
 
A húst alaposan megtisztítjuk, szárazra töröljük. Egy tepsit, amibe a húsok beleférnek, kikenünk zsírral. Az almákat nagyobb cikkekre vágjuk, magházukat kiemeljük, majd a gyümölcsöket a tepsibe rakjuk. Ráfektetjük a combokat, mindkét oldalukat megszórjuk a fűszerkeverékkel. Közéjük rakjuk a friss fűszereket, a nagyobb cikkekre vágott hagymát és az egész fokhagymákat. Kb. 1 dl zöldségleves alaplével felöntjük. 
Lefedve, 180 fokos sütőben kb. 120 percet puhítjuk. Majd a fóliát eltávolítva pár perc alatt megpirítjuk. Érdemes ilyenkor néhányszor a szaftjával meglocsolgatni, hogy a hús ne száradjon ki. Azonnal kínáljuk.
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése