PrintFrendly

2014. november 10., hétfő

Kossuth kifli

Tegnap az egyik Tesóméknál voltunk hivatalosak ebédre. Nem volt se szülinap, se névnap, de mégis többfogásos finomsággal vártak. Én ezt a sütit készítettem és vittük az ebédhez. 


Nagyon egyszerű, hamar elkészül.


Nem túl édes és a dió kedvelőinek igazi csemege.



Hozzávalók kb. 24 db kiflihez:
*20 dkg liszt
*0,5 tasak sütőpor
*4 tojás
*20 dkg cukor
*1 tasak vaníliás cukor
*20 dkg margarin
*12 dkg dió

A sütőt előmelegítjük. Egy közepes tepsit (20*32 cm) kikenünk vékonyan margarinnal és meghintjük liszttel.
A diót durvára vágjuk.
A lisztben elkeverjük a sütőport.
A tojásokat elválasztjuk.
A cukrokat a margarinnal habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tojások sárgáját.
Beleszórjuk a sütőporos lisztet.
A fehérjéket kemény habbá verjük, és a masszába forgatjuk.
A tésztát az előkészített tepsibe simítjuk és megszórjuk a dióval.
180 fokon alul-felülsütéssel 30 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.
Hagyjuk teljesen kihűlni. Egy közepes pogácsa szaggatóval egy pohárral holdakat szaggatunk ki.
Porcukorral meghintve kínáljuk.

9 megjegyzés:

  1. Nagyon tetszik! Ki fogom próbálni!

    VálaszTörlés
  2. Édesanyám kedvenc süteménye volt!🙂

    VálaszTörlés
  3. Köszönöm, jól néz ki, ki fogom próbálni. 🙂

    VálaszTörlés
  4. Nagyon guszta! Anyukám nagyon szerette sütni!Én is kipróbálom.

    VálaszTörlés
  5. Szia. A szaggatásnál a lemaradt rèszek mennyisège nagy? Hogy csináltad? Olyan gyönyörű.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia, egyáltalán nem sok a leeső rész. Egy pogácsa szaggató vagy egy pohár is jó hozzá. Megkezded az egyik végén és csak szaggatod a tepsi másik végéig.

      Törlés
  6. Köszönöm ès imádom. Ügyes vagy nagyon gusztusos.

    VálaszTörlés