Hozzávalók 4 főre:
*1 kisebb fej karfiol
*18 dkg rizs
*25 dkg darált sertéshús
*1 közepes fej vöröshagyma
*1 tk olaj
*1 csapott kk só
*1 nagy csipet bors
*1 kk őrölt pirospaprika
*1 tk házi darált paprika
*1 kisebb paradicsom
*1,5-2 dl tejföl
*1 nagy marék reszelt sajt
*1 kk olaj az edény kikenéséhez
A vöröshagymát megtisztítjuk, felkockázzuk és 1
teáskanálnyi olajon üvegesre pároljuk.
Hozzáadjuk a darált húst és fehéredésig pirítjuk.
Ízesítjük sóval, borssal, pirospaprikával, darált paprikával, paradicsommal.
Felengedjük 1 dl vízzel és fedő alatt kb. 35 perc alatt puhára főzzük, majd a
fedőt levéve hagyjuk, hogy a maradék víz elfőjön.
A karfiolt apró rózsáira szedjük, megtisztítjuk és sós,
ételízesítős vízben roppanósra főzzük, hagyjuk lecsepegni.
A rizsát sós, ételízesítős vízben megfőzzük,
lecsöpögtetjük.
Egy közepes tepsit vagy egy magasabb falú kerek formát
kikenünk 1 teáskanálnyi olajjal, majd beterítjük a karfiol nagy részével.
(Érdemesebb a nagyobb rózsákat ide tenni, majd a tetejére az apróbbakból hagyni.
A karfiolt meghintjük kevéske sóval, rásimítjuk a rizs
felét, beterítjük a hússal, erre kerül a maradék rizs.
Szépen elsimítjuk, majd az apró karfiol rózsákat
elrendezzük a tetején. Erre is szórunk egész kevés sót.
A karfiolokat lekenjük tejföllel és az egészet meghintjük
egy nagy marék reszelt sajttal.
Előmelegített sütőben 180 fokon hőlégkeveréssel addig
sütjük, míg a teteje szép színt kap. Nálam ez 35 perc volt, de aki ropogósabban szereti, picit sütheti tovább.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése