Hozzávalók 4
főre:
*1 egész nagy csirkemell filé
*4 dkg füstölt szalonna
*1 közepes fej vöröshagyma
*1-2 ek olaj, ha szükséges
*1 kk só
*1 nagy csipet bors
*1 kk házi fokhagymakrém (esetleg 3-4 gerezd fokhagyma)
*1 közepes paradicsom
*1 púpos tk házi darált paprika
*1 csapott kk őrölt pirospaprika
*90 dkg krumpli
*olaj a sütéshez
A húst és a zöldségeket megtisztítjuk. A mellet
felkockázzuk, és kicsit hagyjuk lecsöpögni.
A vöröshagymát apróra vágjuk, a szalonnát vékonyra
csíkozzuk.
Utóbbit zsírjára pirítjuk, majd rászórjuk a vöröshagymát
és üvegesre pároljuk. Ha még szükséges, a zsiradékot pótolhatjuk 1-2
evőkanálnyi olajjal.
Ezután a húst fehéredésig pirítjuk rajta, majd megszórjuk
a sóval, borssal, őrölt pirospaprikával, ízesítjük a darált paprikával, a
fokhagymakrémmel (zúzott fokhagymával), hozzáadunk még egy közepes
paradicsomot, amit nagyobb darabokra vágtunk.
Fedő alatt kb. 20-25 perc alatt addig főzzük, míg a hús
megpuhul. (Nekem elég levet eresztett, nem volt szükség további folyadék
hozzáadására.)
Ez alatt a megtisztított krumplit felkockázzuk, és forró
olajban megsütjük.
A kisült krumplit hozzákeverjük a csirkéhez és ha
szükséges, még egy kevés sóval megszórva, azonnal, melegen, savanyúság
kíséretében kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése