Kínálhatjuk lekvárral, mogyorókrémmel, mézzel, pudinggal vagy egyszerűen csak porcukorral meghintve.
Puha, légies édesség, ami csak úgy eteti magát.
Hozzávalók 18
db palacsintához:
*2 tojás
*1 tasak vaníliás cukor
*1 csipet só
*2 csapott ek cukor
*1 bögre liszt
*1 bögre tej
*1 bögre reszelt alma (2 nagyobb darab)
A bögre 2,5 dl méretű.
A tojásokat elválasztjuk. A sárgájákat a cukorral,
vaníliás cukorral, a sóval jól kikavarjuk.
Hozzáadjuk a lisztet, majd a tejet fokozatosan adagolva
csomómentesre keverjük.
Beleforgatjuk a lereszelt almát (kicsavarni nem
szükséges).
Egy serpenyőt 1 evőkanál olajjal felforrósítunk.
A tojások fehérjét kemény habbá verjük, és a tésztába keverjük.
Ha elég meleg a serpenyő, két evőkanálnyi masszát a
közepére rakunk, a kanál domború oldalával kicsit formára igazítjuk.
Közepes lángon addig sütjük, míg apró buborékok jelennek
meg a tésztában. Ekkor megfordítjuk és a másik oldalát is világos barnára
sütjük.
A palacsinták sütése során érdemes a serpenyőt néha
szilikon ecsettel átolajozni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése