Hozzávalók 3
főre:
*10 közepes szem krumpli
*1 közepes fej vöröshagyma
*5 szál füstölt pulyka virsli
*1 tk őrölt pirospaprika
*1 kk só
*1 csipet őrölt bors
*1 kk házi darált pirospaprika
*3-4 ek olaj
A megtisztított krumplikat nagyobb darabokra vágjuk, a
vöröshagymát felkockázzuk, a virslit karikára vágjuk.
Az olajat felforrósítjuk, majd a vöröshagymát üvegesre
pároljuk rajta.
A lángról lehúzva megszórjuk őrölt pirospaprikával, majd
beleforgatjuk a krumplit.
Felengedjük kb. 5 dl vízzel (a lényeg, hogy ellepje) és
ízesítjük a fűszerekkel.
Ha felfőtt, hozzáadjuk a virsli karikákat.
Ha megpuhult a krumpli, elzárjuk.
Mielőbbi jobbulást kívánok! Én is gyakran főzök paprikás krumplit, annyira egyszerű és finom. Szoktam a tetejére egy kis tejfölt tenni. Nagyon szeretjük. (Orbán Andrea Viktória)
VálaszTörlésKöszönöm szépen, aranyos vagy. Tejföllel még nem próbáltam, de biztosan úgy is fincsi :-)
TörlésÉn is pont így, hosszú lével szeretem. Gyerekkoromban meg nem ettem volna, mindig azt mondtam, hogy fáj a térdkalácsom tőle, annyira nem szerettem. Jó-féle savanyúval, friss puha kenyérrel ... hmmm ... Andi mielőbbi, gyors gyógyulást kívánok Neked!
VálaszTörlésKedves Nea, köszönöm szépen. Ezen olyan jót nevettem, a térdkalácson :-D
Törlés