Tényleg nem tart sokáig elkészíteni, inkább csak a zöldségek előkészítése, ami picit meghosszabbítja a főzést, de azt hiszem megéri elkészíteni, mert nagyon finom és néha kell egy húsmentes fogás.
Jó borsosan szeretjük :-)
Hozzávalók 3
főre:
*1 közepes fej káposzta
*4-5 ek olaj
*1 kk só
*0,5 kk őrölt bors
Tésztához:
*50 dkg krumpli (tisztítva mérve)
*20 dkg liszt
*1 közepes tojás
*1 púpos kk só
A megtisztított káposzta felső leveleit leszedjük és a
torzsa, valamint a vastagabb erek kivételével a reszelő nagy lyukán
lereszeljük.
Egy magasabb falú serpenyőben 4-5 evőkanál olajat
forrósítunk, majd megpirítjuk rajta a káposztát. Közben ízesítjük sóval,
borssal.
Egy nagyobb edényben sós vizet forralunk.
A krumplit megtisztítjuk, pépesre reszeljük, majd a
tojással, liszttel, sóval nokedli sűrűségű masszává keverjük.
Ha gyöngyözik a víz, nokedli szaggatóval beleszaggatjuk a
tésztát.
Ha a tészták feljöttek a víz tetejére, még hagyjuk 2-3
percet főni.
Leszűrjük, hideg, sós vízben átöblítjük, majd hagyjuk
lecsöpögni.
A pirított káposztához keverjük, átforrósítjuk és ízlés
szerint még ízesíthetjük sóval, borssal.
Melegen, azonnal kínáljuk.
A Facebookon is megtaláltok.
Én is nagyon szeretem, de én savanyú káposztával készítem.
VálaszTörlés