Hozzávalók 8
főre:
*4 szál sárgarépa
*3 szál petrezselyem
*1 közepes fej karalábé
*5 szem krumpli
*1 csésze (2,5 dl) zöldborsó
*15 dkg kelbimbó
*20 dkg karfiol
*1 közepes fej vöröshagyma
*3 ek olaj
*1 tk őrölt pirospaprika
*1 tk só
*1 nagy csipet bors
*2 tk házi darált paprika
*1 tk házi ételízesítő (esetleg 1 leveskocka)
*2,5 liter víz
Tésztához:
*1 közepes tojás
*3 púpos ek liszt
Minden zöldséget alaposan megtisztítunk. A hagymát apró
kockára, a karalábét, krumplit kockára, a sárgarépát fél karikára, a petrezselymet
karikára vágjuk, a karfiolt apró rózsáira szedjük.
Olajat forrósítunk, amin a vöröshagymát üvegesre
pirítjuk, majd rádobjuk a répát, zöldséget, karalábét, átforgatjuk és felöntjük
vízzel.
Ízesítjük a fűszerekkel, sóval, borssal, őrölt
pirospaprikával, darált paprikával, házi ételízesítővel.
Fedő alatt hagyjuk főni, míg a zöldségek már majdnem
puhák, hozzáadjuk a zöldborsót, a krumplit.
Közben a tojásból és a lisztből picit keményebb tésztát
gyúrunk, amit a reszelő nagy lyukán a levesbe reszelünk. Hozzáadjuk a karfiolt
és a kelbimbót is, ezeknek már csak pár perc szükséges, hogy megfőjenek.
Ha már minden zöldség és a tészta is puha, elzárhatjuk és
melegen kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése