PrintFrendly

2023. november 19., vasárnap

Hurkával töltött gomba rántva

Elérkezett a disznótoros, a hurka időszaka. Legtöbbször csak simán tepsiben sütve kerül az asztalra, de most gondoltam egyet és gombába töltöttem. Első hallásra furának tűnhet, de nagyon finom lett. Egy könnyű kis friss saláta pedig igazán illett hozzá. 
A felhasznált hurkát A séf húsboltja és pecsenyése biztosította. Ha Inárcson jártok, érdemes meglátogatni az üzletet, hisz friss, választékos portékával, kedves, udvarias kiszolgálással várják a vásárlókat.
Hozzávalók 4 személyre
*2 kis szál hurka
*50 dkg csiperke gomba
*10 dkg teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
*2 nagy tojás
*15 dkg teljes kiőrlésű zsemlemorzsa
*olaj a sütéshez
*friss saláta a tálaláshoz
 
A hurkát kibontjuk a bőréből. A gombák tönkjét kiemeljük, a kalapot egy kevés sóval meghintjük, majd megtöltjük a hurkával. A gomba fejeket először lisztbe, majd tojásba, végül a zsemlemorzsába forgatjuk. Felforrósított olajban szép barnára sütjük. Konyhai papírtörlőn hagyjuk lecsepegni. Friss salátával kínáljuk.
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése