Printfriendly

2018. március 9., péntek

Egyszerű csülkös lencsesaláta

Az igazat megvallva korábban nem nagyon szerettük a lencsét. Szilveszterkor is inkább sárgaborsó került az asztalra. Most azonban felfedeztem, hogy konzerv formájában is kapható. Ez igencsak megkönnyíti a dolgunkat, ha épp kevés a szabadidőnk, mert elő van főzve, és csak jó alapos átmosásra, no meg csepegtetésre van szükség. Készítettem is gyorsan egy könnyű salátát. Érdemes kipróbálni, ha csülök helyett egy kevés sonka van otthon, azzal is finom. Egyszerű fogás, amit akár diétázók is étlapra tehetnek. Természetesen száraz lencséből is elkészíthető.
Hozzávalók 2 főre:
*1 kis doboz lencsekonzerv
*15 dkg füstölt csülök
*1 kis fej lila hagyma
*2 csipet só
*2 csipet őrölt bors
*1 ek olívaolaj

A csülköt bő vízben puhára főzzük, hagyjuk kihűlni. A lencsét több léről alaposan átmossuk és hagyjuk lecsepegni. A lencsét összeforgatjuk a fűszerekkel, az apró kockára vágott lila hagymával, és a kisebb darabokra vágott csülökkel. Azonnal kínáljuk.
A Facebookon is megtaláltok.
Már Instagramon is fent vagyok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése