A recept megjelent a Kifőztük magazin márciusi számában is.
A felhasznált ízesítőket a Fűszerész biztosította.
Hozzávalók 3 személyre:
*80 dkg sertéskaraj egyben
Töltelékhez:
*3 nagyobb keményre főtt tojás
*0,5 kk só
*2 nagy csipet
őrölt bors
*1 púpozott tk mustár
*1 ek mangalicazsír a forma kikenéséhez
*5 dkg reszelt trappista sajt a tetejére
A megtisztított karaj tetején három párhuzamos zsebet
vágunk úgy, hogy a hús alját nem vágjuk át.
A mélyedéseket és a karajt kívülről is bedörzsöljük a
fűszerkeverékkel.
A tojásokat villával áttörjük, a fűszerekkel ízesítjük, és a
mustárral krémesre kavarjuk. A tojáskrémet a zsebekbe töltjük.
A húst tiszta spárgával
körbekötözzük. Zsírral kikent kalácsformába rakjuk. Öntünk mellé körülbelül 0,5 dl vizet. Lefedve 180 fokra előmelegített sütőben legalább 1 órát puhítjuk.
Eltávolítjuk az alufóliát, és 25-30 percet pirítjuk, ezalatt párszor
meglocsoljuk a szaftjával, hogy ne száradjon ki a hús.
Kiemeljük a formából,
levágjuk a madzagot, a formába visszatéve megszórjuk reszelt sajttal, és annyi
ideig sütjük még, míg a sajt barnára pirul.
A formában hagyjuk teljesen kihűlni,
és hidegtálra szeletelve, szaftos salátával, esetleg krumplipürével kínáljuk.
A Facebookon is megtaláltok.
Már Instagramon is fent vagyok.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése