PrintFrendly

2018. március 25., vasárnap

Tojáskrémbundás csirkemell


Már nagyon érezni az ünnep közeledtét, mindenki húsvéti fogások, és sütemények után kutat. Nos, azért enni addig is kell. Szó se róla, nagy kedvenceink a bundás húsok, mert a külső réteg alatt a hús puha, és igazán szaftos marad. Egy kicsit egészségesebb változat készült, mert a fehér liszt helyett zabpehelylisztet használtam és friss salátával kínáltam. 
A recept megjelent a Kifőztük magazin márciusi számában is. Az ízesítőket a Fűszerész biztosította.

Hozzávalók 4 személyre:

*80 dkg csirkemellfilé

*2 teáskanál sültcsirke fűszersó

Bundához:

*4 közepes tojás

*1 púpozott tk fokhagymássó

*0,5 kk őrölt bors

*1 nagy csipet őrölt szerecsendió

*4 púpozott ek zabpehelyliszt

*2 púpozott ek tejföl

Forgatáshoz:

*10 dkg zabpehelyliszt

Sütéshez:

*olaj


A megtisztított húst szeletekre vágjuk, vékonyra klopfoljuk, és megszórjuk a fűszersóval. 
A bundához a tojásokat a fűszerekkel egy kicsit felverjük, a liszttel simára keverjük, a tejföllel lazítjuk. A tojáskrémet addig pihentetjük, míg a sütéshez az olaj felforrósodik. 
A hús szeleteket először megforgatjuk a zabpehelylisztben, utána a tojáskrémben, kicsit lecsepegtetjük és az olajban közepes lángon barnára sütjük. 
A felesleges olajat papírtörlőn lecsepegtetjük. 
Friss salátával kínáljuk.
A Facebookon is megtaláltok.
Már Instagramon is fent vagyok.

3 megjegyzés:

  1. Kedves Andi!

    Kellemes húsvéti ünnepeket kívánok Neked és a családodnak!

    Üdvözöllek:

    Andi Budapestről (Orbán Andrea Viktória)

    VálaszTörlés