Printfriendly

2018. március 14., szerda

Frankfurti szelet



Egy tévéműsorban láttam ezt a fogást, amit már akkor tudtam, hogy biztosan ki fogok próbálni. A kelkáposzta nem épp népszerű nálunk, ritkán kerül asztalra. Ez most egy nagyon laktató, jó szaftos, és igazán ízletes fogás. Karaj helyett csirkéből vagy szűzpecsenyéből is elkészíthető.
Hozzávalók 4 főre:
*80 dkg csont nélküli karaj
*só, bors,
*2-3 ek liszt a forgatáshoz
*4 szál virsli
*4 vékony szelet füstölt szalonna
*1 ek zsír
*1 közepes fej vöröshagyma
*2 gerezd fokhagyma
*0,5 kk őrölt köménymag
*1 tk cukor
*3 nagy marék apróra vágott kelkáposzta
*2 dl paradicsomlé

A karajt szeletekre vágjuk, majd vékonyra klopfoljuk. Meghintjük sóval, borssal. Az apró kockára vágott szalonnát zsírjára pirítjuk, a pörcöt kivesszük és a visszamaradt zsiradékon a lisztbe mártott karaj szeletek mindkét oldalát hirtelen megpirítjuk, és félretesszük. A serpenyőben maradt zsiradékhoz adunk még egy evőkanálnyi zsírt és a felkockázott vöröshagymát, valamint a zúzott fokhagymát megfonnyasztjuk rajta. Felöntjük a paradicsomlével és visszarakjuk bele a hús szeleteket. Adunk még hozzá kb. 2 dl vizet. Megszórjuk egy csipet borssal, köménymaggal, ha picit savanyú a paradicsomlé, akkor egy kevés cukorral. Fedő alatt, néha megforgatva puhára főzzük, ha szükséges még vizet adunk hozzá. Közben a virslit felkarikázzuk, és egy kevés zsíron megpirítjuk. Amikor a hús már majdnem jó, beleszórjuk a kockára vágott kelkáposztát és együtt készre főzzük. Beleforgatjuk a pirított szalonnát és a virslit. Ízlés szerint még sóval ízesítjük. 
Melegen, azonnal kínáljuk.

A Facebookon is megtaláltok.
Már Instagramon is fent vagyok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése