Miért teszem fel mégis a blogra? Talán ha más is jár hasonló cipőben, akkor egy pici segítséggel le tudja győzni ezt az akadályt, és ha az én gyermekem is odaér, hogy belefog, már könnyű dolga legyen ;-)
Hozzávalók 4
főre:
*20 dkg búzadara
*3 ek olaj
*1 dl víz
*25 dkg széles metélt tészta
*1 nagy csipet só
*porcukor és sárgabaracklekvár
A tésztát sós, bő vízben roppanósra főzzük. Hideg vízben
átöblítjük és hagyjuk lecsepegni.
A búzadarát az olajon kicsit megpirítjuk, majd ráöntjük a
vizet. Itt vigyázni kell, hogy a felcsapó gőz ne égesse meg a kezünket. Ha
mégsem éri mindenhol a víz a darát, átkeverjük.
Elzárjuk alatta a lángot, és
lefedve 10 percet hagyjuk puhulni.
Ezután a csomókat szétnyomkodva simára keverjük, és beleforgatjuk a lecsepegett
tésztát. Meghintjük egy kevés sóval.
Porcukorral és lekvárral kínáljuk.
A Facebookon is fent vagyok.
Már Instagramon is megtaláltok.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése