Elérkezett a március, de a tavaszra igencsak várnunk kell
még. Bár süt a nap, de keményen fagy és a hó is fehéren csillog még. Azt
hiszem jól fog esni egy tányér forró krémleves, amibe a babon kívül most zöldségek
is kerültek. Nekünk így is elég krémes lett, ezért külön nem került bele
tejszín. Ha valaki kívánja, pirított kenyérkockákkal még tartalmasabbá teheti.
Ha szárazbabot használunk, akkor azt előző este érdemes bő vízbe beáztatni, hogy
hamarabb megpuhuljon.
Hozzávalók 4
főre:
*2 nagy szál sárgarépa
*1 nagy szál petrezselyem
*3 kisebb krumpli
*1 nagy fej vöröshagyma
*40 dkg fehér bab (konzerv)
*3-4 ek olaj
*1 csapott kk só
A zöldségeket megtisztítjuk, és kisebb darabokra vágjuk.
A
vöröshagymát felkockázzuk, majd az olajon megfonnyasztjuk, a zöldségeket
az átöblített, lecsepegtetett babbal együtt átforgatjuk rajta.
Felengedjük annyi vízzel, ami ellepi és fedő alatt addig
főzzük, míg minden zöldség megpuhul. Merülő mixerrel pépesítjük.
Ízlés szerint
tejjel vagy tejszínnel lehet krémesíteni.
Melegen kínáljuk.
A Facebookon is megtaláltok.
Már Instagramon is fent vagyok.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése