Hozzávalók 3 főre:
- 2 közepes padlizsán
- 1 közepes fej lila hagyma
- 2 nagy csipet só
- 1 csipet bors
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 dl majonéz
A padlizsánokat alaposan megtisztítjuk, szárazra töröljük.
Hosszában kettévágjuk és egy sütőpapírral bélelt tepsibe
vágással lefelé fektetjük.
Előmelegített sütőben 180 fokon hőlégkeveréssel 45 percet
sütjük.
Addig a fokhagymákat és a lila hagymát megtisztítjuk,
utóbbit apróra kockázzuk.
A megsült padlizsánok belét egy fakanállal (alumínium evőeszköztől megfeketedik a padlizsán) kivájjuk.
Egy edénykébe tesszük, pépesre kavarjuk.
Belezúzzuk a fokhagymát, beleszórjuk a sót, borsot, lila
hagymát és legvégül hozzáadjuk a majonézt.
Jól összekeverjük.
Lefedett edénykében, a hűtőben egy éjszakát hagyjuk, hogy az
ízek jól összeérjenek.
Friss kenyérre vagy pirítósra kenve kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése