1., Csepregi Zsuzsanna Citromhabos muffint készített:
Hozzávalók a tésztához:
- 18 dkg cukor
- 2 egész tojás
- 12 dkg vaj
- 12 ml natur joghurt
- 20 dkg liszt
- 1 csapott tk szódabikarbóna
- 1 vaníliarúd kikapart magja
A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
A puha vajat a cukorral és a vaníliarúd magjával habosra
keverjük, egyesével hozzádolgozzuk a tojásokat.
A lisztet a sütőporral és a szódabikarbónával elkeverjük és
egy fakanál segítségével hozzákeverjük a vajas krémhez, majd hozzáadjuk a
joghurtot is.
A kész tésztával félig megtöltjük a kapszlival bélelt
muffintepsit és a forró sütőben 20-22 perc alatt megsütjük.
Rácson hagyjuk kihűlni a sütiket, majd kiskanállal kivájjuk
a közepét, ahova a citromkrémet kanalazzuk.
A citromkrémhez:
- 3 egész tojás
- 2 citrom leve
- 1 citrom reszelt héja
- 15 dkg cukor
- 50 gr vaj
Gőz fölött összekeverjük a vaj kivételével a hozzávalókat,
sűrűre főzzük. (8-10 perc) Majd hozzákeverjük a vajat. A kész krémet folpackkal
lefedjük, majd hagyjuk kihűlni.
A habhoz:
- 3 tojás fehérje
- 18 dkg cukor
2., Tóth Csilla Csokoládés-meggyes muffinját is szívesen megkóstolnám:
Hozzávalók:
- 3 tojás
- 150g kristálycukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 75ml olaj
- 250g félzsíros joghurt
- 300g rétesliszt
- 1/2 csomag sütőpor
- papírkosárkák
- csipetnyi só
- 2 evőkanál kakaó
- darabolt csokoládé
- meggy
Elkészítése:
A tojásokat kristálycukorral, a vaníliás cukorral és egy
csipetnyi sóval jó alaposan összedolgozzuk. Állandó kevergetés közben öntsük
hozzá az olajat és a joghurtot. A lisztet keverjük össze a sütőporral, és adjuk
a tésztához. Tegyük hozzá a kakaót, meggyet és a csoki darabokat is. A tepsire
rakjuk rá a papírkosárkákat, majd töltsük meg mindegyiket tésztával. A sütőt
melegítsük elő (az elektromos sütőt 150C-ra, a gázsütőt kettes fokozatra) és 20
percig süssük a sütiket.
A család kedvence! :)
3., Fogd Margó egy diétás Szőlős muffint küldött:
Elkészítés:
- 18 dkg tönkölybúza fehér liszt,
- 1 kávéskanál szódabikarbóna/6 gr/ összekeverni.
- 5dkg Magyar vaj,
- 10 dkg gyümölcscukor,
- 2drb tojás/nagyobb/,
- 1cs vaníliacukor
- 1teáskanál őrölt fahéj/5gr/
- 1 1/2 dl rizstej,
- 1 csipet só,
- 15 dkg apró szemű szőlő,
- tetejére: 1 evőkanál méz,
- 1 kávéskanál őrölt fahéj.
A langyos vajat, cukrokat,a sót, a tojást,
rövid ideig habosra keverem, hozzá adom a rizstejet és a fahéjjal és a
szódabikarbónával elkevert lisztet, végül lazán hozzá az alaposan megmosott
leszemezett és lecsöpögtetett szőlőt. Kivajazott 12 drb.-os muffin formába
kanalaztam, és előmelegített sütőben kb.170 c fokon 20-25 percig
sütöttem/tűpróba/ Sütőből kivéve, rácsorgattam a fahéjjal elkevert mézet. 10
perc után szedtem ki a formából, nekünk nagyon ízlett.
4., Mikus Melinda csodás Magyaros, habos-szilvás muffinját is nagy szeretettel elfogadnám ebéd utáni desszertként:
A receptet itt, a Magyar sütemények oldalán olvashatjátok.5., Iza, az Abroszra való blog háziasszonya finom Kakaós-málnás muffinjával pályázott:
A recept megtalálható az abroszra való blogon.
6., Takács Tünde Almás-diós muffint hozott:
Az elkészítéséről a Tündérkonyha oldalán olvashattok.
Köszönöm szépen Minden kedves pályázónak a sok finomságot.
Hamarosan sorsolás!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése