Hozzávalók 6 főre:
Tésztához:
- 50 dkg liszt
- 2 kk só
- 2,5 dkg élesztő
- 3 dl tej
- 1 tk cukor
- 0,5 dl olaj
Szószhoz:
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 2 ek olaj
- 3 dl paradicsomlé
- 1 ek liszt
- 1 nagy csipet só
Feltéthez:
- 40 dkg csirkemell filé+1 csipet só
- 2 ek olaj
- 1 doboz kukorica konzerv fele
- 1 doboz vörös bab konzerv fele
- 25 dkg trappista sajt
- 15 szem koktél paradicsom
- 1 zöld pritamin paprika harmada
Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben a cukorral.
A lisztet egy tálba öntjük, beleszórjuk a sót, amit kicsit
betakarunk kevéske liszttel, hogy ne érintkezzen közvetlenül az élesztővel.
Hozzáadjuk a felfutott élesztőt, az olajat.
Alaposan kidagasztjuk.
Meleg helyen, konyharuhával letakarva kb. 1 óra alatt a
duplájára kelesztjük.
A csirkét alaposan megmossuk, apróra kockázzuk.
Kevés olajon fehéredésig pirítjuk. Felöntjük annyi vízzel,
hogy ellepje, meghintjük sóval és fedő alatt puhára pároljuk.
A hagymát megtisztítjuk, felkockázzuk, kevés olajon üvegesre
pirítjuk, felöntjük a paradicsomlével.
Sózzuk, beleszórjuk a lisztet és csomómentes, sűrű szósszá
főzzük.
A sajtot lereszeljük.
A kukoricát és a babot jól átmossuk és hagyjuk lecsöpögni.
Egy nagyméretű tepsit (30*38) kikenünk kevés margarinnal és
megszórjuk kevéske liszttel.
A megkelt tésztát lisztezett felületre borítjuk.
A tepsi méretére nyújtjuk és a nyújtófára feltekerve a
tepsibe fektetjük.
Lekenjük a paradicsomos szósszal.
Egyenletesen elosztjuk rajta a megpuhult csirke darabokat,
majd a babot, a kukoricát.
Megszórjuk a reszelt sajttal.
Előmelegített sütőben 180 fokon 25 perc alatt megsütjük.
Megtisztított és negyed cikkekre vágott koktél
paradicsomokkal, valamint apróra vágott zöld pritamin paprikával megrakva
kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése