Hozzávalók:
Tésztához:
- 1 pohár (30 dkg) liszt
- 1 csomag sütőpor
- 3 tojás
- 1 pohár cukor (20dkg)
- 1 pohár (3,3 dl) tejföl
- ½ pohár (1,5 dl) olaj
- 1 ek rumaroma vagy 2-3 ek rum
- 4 nagyobb körte
A sütőt előmelegítjük.
Egy közepestől picit nagyobb méretű tepsit (24*39 cm)
kikenünk margarinnal és megszórjuk kevéske liszttel.
A sütőport elkeverjük a lisztben.
A tojásokat a cukorral gépi habverővel a legmagasabb
fokozatosan kb. 3-4 percig verjük.
Hozzákeverjük a tejfölt és az olajat, majd a
rumot/rumaromát.
Legvégül beleszórjuk a sütőporos lisztet és alaposan
összeforgatjuk.
Az előkészített tepsibe simítjuk a sűrű masszát.
A körtéket alaposan megmossuk, magházukat kiemeljük és a
gyümölcshúst tetszés szerinti darabokra vágjuk, a masszába nyomkodjuk.
180 fokon hőlégkeveréssel 40 perc alatt megsütjük.
Tűpróbával ellenőrizzük.
Porcukorral meghintve tálaljuk.
Mérőedénynek a tejfölös poharat használtam, de feltüntettem a lemért hozzávalók súlyát is.
Remek kis recept, konnyu , omlos es nagyon finom suti, koszonom :)
VálaszTörlésNagyon szívesen, kedves egészségetekre :-)
Törlés