PrintFrendly

2013. szeptember 1., vasárnap

Őszi muffin

Ma van a naptári ősz első napja. Lassan itt az alma és a dió szezonja. Mindkettőt nagyon szeretem, főleg ha párost alkotnak egy finom kis napraforgó mintás muffinban.

Hozzávalók 12 muffinhoz:


·        30 dkg liszt

·        1 tk szódabikarbóna

·        5 dkg dió

·        1 tojás

·        15 dkg cukor

·        0,5 dl olaj

·        2 kisebb alma vagy egy nagyobb, kb. 15 dkg

·        2,5 dl tej

·        3 dkg margarin a forma kikenéséhez


A lisztbe szórjuk a szódabikarbónát, a diót kézzel nagyobb darabokra törjük és beledobjuk, összekavarjuk.
A tojást a cukorral és az olajjal egy másik edényben habosra kavarjuk, majd a megtisztított, meghámozott almát a reszelő nagy lyukán belereszeljük.

A két részt összeforgatjuk.

A tejet fokozatosan adagolva csomómentesre kavarjuk.

A muffin formát alaposan kikenjük a margarinnal, majd a tésztát egyenlően elosztjuk a 12 mélyedésben.

Előmelegített sütőben 20 perc alatt 180 fokon hőlégkeverésen megsütjük.

Tűpróbával ellenőrizzük.

A formából kivéve tortarácsra helyezzük, és ott hagyjuk kihűlni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése