Gyorsan elkészíthető, kevés alapanyagból. Lehet egy hétköznapi ebéd kiegészítője, de a reggeli kávé vagy tea mellé is remek kísérő.
Hozzávalók:
- 15 púpos ek liszt
- 0,5 tasak sütőpor
- 1 tk fahéj
- 1 tojás
- 11 ek cukor
- 1 tasak vaníliás cukor
- 12,5 dkg margarin
- 2 nagyobb alma
- 5 dkg étcsokoládé apróra vágva
- 2,5 dl tej
- Kb. 2 dkg margarin a forma kikenéséhez
A lisztet egy tálba szitáljuk, majd beleszórjuk a sütőport
és a fahéjat.
Egy másik tálkába ütjük a tojást, beleöntjük a megolvasztott
margarint, a cukrokat és habosra kavarjuk. Belereszeljük a megtisztított,
meghámozott almákat egy sajtreszelővel.
Beleszórjuk a csoki darabokat.
A lisztes részt a tojásossal alaposan összedolgozzuk, majd a
tejet fokozatosan adagolva megkapjuk a muffin masszát.
Elég híg lesz, de mire a formába kerülnek,
kicsit sűrűsödik.
A muffin sütőt kikenjük margarinnal és a 12 mélyedésben
egyenletesen elosztjuk a tésztát.
Előmelegített sütőben 160 fokon 30 perc alatt alul-felülsütéssel
megsütjük.
Tűpróbával ellenőrizzük.
Rácsra borítva hagyjuk kihűlni.
12 db muffin lesz ebből az adagból.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése