Hozzávalók 3 főre:
- 3 nagyobb csirkemell filé
- 2 púpos tk házi fokhagymakrém (vagy 3-4 gerezd fokhagyma)
- 1 kk só
- 1 kk bors
- 1 dl étolaj
- 5-6 db saslikpálca
A saslikpálcákat beáztatjuk vízbe.
A csirkemelleket ujjnyi vastag, hosszú csíkokra felvágjuk.
A pálcákra harmonikaszerűen feltűzzük. Egy nagyobb méretű
csirkemell általában 2 pálcára fér fel. Egy főre 1 nagyobb csirkemellet
számítunk.
A csirkenyársakat olajjal kikent tepsibe fektetjük.
Bedörzsöljük a fokhagymakrémmel, meghintjük a sóval,
borssal.
Kb. 1 dl
vízzel meglocsolva, alufóliával lefedve 200 fokon 45 percet puhítjuk, majd a
fóliát eltávolítva további 30 percet pirítjuk.
Krumplipürével, melegen kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése